10 Temmuz 2013 Çarşamba

Son bir yılın en absürd ve en iyi Bilimsel Keşifleri

Kaplumbağaların Özel Hayatı Çağlardır Korunabilmiş

Fosil kalıntıları değişik varlıkları koruyabilir ancak bazen de, 47 milyon yıllık “cürmü meşhut halinde” donan bir çift kaplumbağa gibi bazı kişisel davranışları da muhafaza edebilir. Talihsiz sürüngenler sundukları müstehcen görüntüden öte, fosil kalıntıları yaşamış oldukları doğal ortamla ilgili önemli ipuçları veriyor.

Dökülen Kahvenin Fiziği

Fizikçiler bardaklarınızdan kahvenin nasıl döküldüğünü buldu! Bir ipucu: İvmeyi takip edin.

Yaşlı Termitler Yuvalarını Korumak için Kendilerini Patlatır

Daha yaşlı termitler iyi bir gece uykusu çekmezler. Başka tür bir termit ya da avcı bir hayvan yuvalarına yaklaşınca, arkalarındaki patlayıcı kristalleri aktif hale getirirler ve patlarlar. Patladıklarında etrafa saçılan salgıları düşmanları öldürür ve böylece yuvalarını kurtarırlar.

Ölü Bedenlerin Görüntüsü İlk Mumyalara İlham Vermiş Olabilir

Antik Mısırlıların ölüleri mumyalamaya başlamadan 3.000 yıl önce “Chinchorro” olarak bilinen avcı-toplayıcıları bu işlemi Şili’deki Atamaca Çölü’nde denemişler. Araştırmalara göre onlara ilham veren, günlük seyahatleri sırasında kumların arasından beliren cesetlerdi.

Bir sonraki Süperkıta “Amasya” ile Tanışın

Yaklaşık 100 milyon yıl sonra, Güney Afrika’dan Avuturalya’ya trenle gidebileceksiniz. Bunun nedeni ise bugünkü kıtaların birleşek “Amasya” adında dev bir anakara haline gelecek olması.

Artık Tescillendi: Fizik Zor

Bilim, bir çoğumuzun uzun zamandır şüphelendiği bir şeyi sonunda ortaya çıkardı: Fizik zor. Alanda en yoğun olarak kullanılan bir hedef- bir sistemin zamanla nasıl değiştiğini ortaya koyan denklemi bulmak- bilgisayar teorileri tarafından “zor” olarak nitelendirilmiştir.

Bir Milyon Yıllık Harddisk

Bundan 10.000 yıl sonra bizim nükleer atık depolarımızla karşı karşıya kalacak olan insanlara acımak lazım. Onların ne olduklarını nasıl bilecekler? Bir milyon yıldan fazla süre bilgileri saklayabilecek platinyum ile işlenmiş safir bir disk ile. Artık tek yapmamız gereken, hangi dilde yazacağımızı bilmek.

Gizemli Peri Çemberleri “Canlı”

Tanrıların ayak izleri? Uzaylılardan bir işaret? Namibia’nin “sözde” peri çemberleri uzun zamandır bilim adamlarının aklını karıştırmakta. Araştırmacılardan bir tanesi gizemi çözmeye çok yaklaştığını düşünmekte.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...