29 Haziran 2013 Cumartesi

BAĞDAT PİLİ

BAĞDAT PİLİ VE SIRRI




Bu gayet normal kap günümüzdeki pilin içeriğini taşıyor.Ve neredeyse 2000 yıllık


1938’ de Dr.Wilhem Konig, Badat – Kujut Rabua’ da olağandışı bir keşif yaptı.Bunlar 2000 yıllık, toprak kaplar içine entegre edilmiş elektrik pilleriydi.Brad Steiger, eski kültürler hakkındaki kitabında şöyle anlatmaktadır; “ Her biri bakır silindirler içeriyor.12,5 cm. Yüksekliğinde ve 3,75 cm. çapındadırlar. Bu silindirlerin kenarları 60 – 40 oranında kurşun – kalay karışımıyla lehimlenmişlerdir. Alt kısım bakır tabakayla kaplanmış ve bir tür zift veya kartran ile kaplanmıştır.Başka bir katran tabakası üst kısmı kapamış ve demir çubuklar bu üst kısımdan bakır silindire sarkmaktadır.Ve açıkça bir asit çözeltisinin içinde beklemişlerdi.”
Bu kaplar 1,5 volttan 2 volta kadar elektrik üretebilir.Avrupa’ da insan ilk defa 1800’ lü yıllarda elektriği depolama yöntemini bulmaya başlamıştı.Eskiler bu enerji türüne nası geldiler? Tarihi yazarken bazı yerleri atladı mı acaba?

Resimdeki Aztek bazalt heykeli ( Meksika – ulusal müze ) modern bir “roket” motoruna benziyor.Şu anki kalıplaşmış düşünce tarzıyla eski tarihimizi ancak yüzde 10 oranında anlayabiliyoruz.Öyleyse bazı şeyleri görmezlikten gelemeyiz.Böylece geçmişimizi daha iyi anlayabiliriz.Elektrik, roket motorları, uzay başlıklı insanlar, gelişmiş teknoloji ürünü oldukları apaçık olan buluntular bizlere hangi yönü gösteriyor dersiniz?
 
Bu Aztek bazalttan yapılma sanat eseri örneği neyi temsil ediyor? Özellikleri itibariyle, kesin hatlarıyla ve karışık yapısıyla doğadan bir kesit betimlenmiş olamaz
http://www.ufonet.be/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...