31 Mayıs 2013 Cuma

21.yy Senaryoları-2

Biyonik Gözler: 2035. Şu an teknolojimiz zaten kör insanlara çok limitli de olsa görüş sağlanabiliyor. 2020'li yıllarda normal görüşü üretebiliyor olacağız ancak 2035 yılında insan gözünden çok daha iyi gören, Kızılötesi ve Morötesi dalgaları da algılayabilen biyonik gözler üretilebilecek. Çok daha yüksek çözünürlükte bir görüşe sahip olacağız. Bu yenilik sadece gözlerde değil, tüm organlarda olabilecek. Şu anki organlarımızdan daha iyi çalışan organlar 2035 yılında mevcut olacak.
Ölümsüzlük : 2040 - Bir önceki madde aslında bunun cevabı. Gelişen genetik bilimi, insan organlarının laboratuvarlarda üretilmesi ile birlikte ölümsüzlük hayal olmaktan çıkacak. İngiliz Bilim Adamı Aubrey De Grey, 2040'lı yıllarda %50 ihtimalle yaşlanmayı durdurmayı bulmuş olacağız diyor. Time Dergisi 2045 yılında ölümsüzlüğün yaygınlaşacağını iddia ediyor.
Evlerde Quantum Bilgisayarı : 2037 - İlk gerçek Quantum Bilgisayarları 5 ila 10 yıl arasında gerçek olacak, 2037 yılında da evlerimize girecek. Peki bu bize ne sağlayacak. Şu anki evimizde olan bilgisayar sistemlerinin hayal bile edemeyeceğimiz kadar hızlanmasını sağlayacak, İyice küçülen ve enerji verimliliği artan quantum bilgisayarlar vücudumuza entegre olacak Sanal Gerçekliğin hayatımıza iyice girmesini sağlayacak. Biyonik Gözler ile entegre olduğunda olabilecekleri hayal edin..

Teknolojik Gariplik: 2045 - Ray Kurzweil 2045 yılında teknolojik bir garipliğin olacağını öngörüyor. Bilgisayarların İnsanlardan daha zeki hale geleceğini, kendilerini geliştirmek için insanlara ihtiyaç duymayacaklarını belirtiyor. Peki bu herşeyi bilen, herşeyi gören, herkesi takip edebilen, süper güç kendini var eden insanlığa yardım eder mi? İnsana ihtiyaç duyar mı? Belki de bizle hiç ilgilenmeyip, galaksiye dağılırlar?

Global Çöküş: 2050 - 2060: Teknolojik olarak ne kadar gelişirsek gelişelim, ne kadar temiz enerji kullanırsak kullanalım neredeyse tüm gelecek bilimciler 2050'li yılların dünya için bir çöküş dönemi olacağını düşünüyor. Dünya nüfusu 10 milyarı geçmiş olacak, global ısınma sonucu yiyecek kaynakları iyice limitli hale gelmiş olacak. Dünya ekonomisi göçecek, savaş başlayacak. 2050'li yıllardaki dünya savaşı nasıl olacak bilmiyoruz ama, bir sonraki dünya savaşının Einstein'ın da dediği gibi taş ve sopalarla olacağı kesin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...