11 Mayıs 2013 Cumartesi

Sınavdır Geçer


                    SINAVDIR GEÇER!


SINAVDAN BİR HAFTA ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER 
Başaracağınıza inanın ve sınavla ilgili olumlu düşünün. Gireceğiniz sınavın kişiliğinizin ya da zekanızın değil, ders başarınızın değerlendirileceği bir sınav olduğunu unutmayın. Sınav salonunu yabancılık çekmemek için önceden görün. Gireceğiniz sınavda başarılı olacağınızı hayal edin. Daha çok tekrar ve deneme ağırlıklı ders çalışın. Hiç bilmediğiniz değil de, bildiğiniz ama unuttuğunuzu düşündüğünüz konulara ağırlık verin. Sizi mutlu eden, sizinle olumlu diyaloglarda bulunan sevdiğiniz kişilerle vakit geçirin. 

SINAVDAN BİR HAFTA ÖNCE YAPILMAMASI GEREKENLER 
Sınavı bir ölüm kalım savaşı olarak görmeyin. Sınavda yüksek başarı elde edeceğim düşüncesiyle uyku düzeninizi bozmayın. Sizi kaygılandıracak konuşmalardan ve ortamlardan uzak durun. Film seyredecekseniz komedi filmlerini tercih edin. Sınav akşamı alışık olmadığınız ve ağır gelebilecek yemeklerden yemeyin. 

SINAVDAN 1 GÜN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER 
Sizi rahatlatacak bol oksijenli ortamlarda vakit geçirin. Her gün kalktığınız saate kalkın. Özellikle sınav önce son gün ders çalışmayın. Ders çalışmadığınız için kendinizi rahat hissetmiyorsanız bildiğiniz konuları hatırlamak test çözebilirsiniz. Sınav belgelerini hazırlayın. Sınavda kullanacağınız kalem, silgi, kalemtraş vb. ara ç gereçlerden en az iki adet hazırlayın.

SINAVDAN 1 GÜN ÖNCE YAPILMAMASI GEREKENLER 
Çok ağır ve yağlı yemekler yemeyin. Zihninizin devamlı sınav düşüncesinin meşgul etmesine izin vermeyin. Çok geç saatlere kadar oturup uykusuz kalmayın. 



SINAV GÜNÜ YAPILMASI GEREKENLER 
Sınav sabahı hafif bir kahvaltı yapın. Kahvaltının mümkünse şekerli gıdalar içermesine dikkat edin. Sınav sabahı mümkünse ılık duş alın. Sınavda rahat edeceğiniz kıyafetler giyin. Evden çıkmadan sınav esnasında gerekli olan belgeleri kontrol edin. Sınav yerine en az 30 dakika önceden varacak şekilde hareket edin. Yanınızda su bulundurun. 

SINAV GÜNÜ YAPILMAMASI GEREKENLER 
Kesinlik panik yapmayın Uyku düzeninizi olumsuz etkileyecek şekilde erken kalkmayın. Kahvaltıda sizi rahatsız edecek kadar çok yemeyin. İçeriğinin ne olduğu bilmediğiniz, doktor tarafından tavsiye edilmemiş ilaç, sakinleştirici almayın. Evde olağanüstü hal ilan etmeyin. Sakince hazırlanın. 

SINAV ANI YAPILMASI GEREKENLER 
Sınav gözetmeninin yaptığı açıklamaları dikkatle dinleyin. Soru kitapçığınızı ve optik formunuzu kontrol edin. Soruları, en iyi bildiğiniz dersten başlayarak çözün. Deneme sınavında nasıl bir yöntem geliştirdiyseniz gerçek sınavda da aynı yöntemi kullanın. Bölümler arası geçişlerde zihninizi ve bedeninizi dinlendirin. Soru bölümünde hiçbiri, yalnızca, değildir, ulaşılmaz gibi ifadelere dikkat edin. Altı çizili ve koyu yazılı kelimelere dikkat edin. Cevaptan ne kadar emin olursanız olun hiçbir seçeneği okumayı ihmal etmeyin. Resmi evraklarınızı kontrol edin. Sınav yönergesini okuyun. Kitapçık türünü kağıda doğru olarak işaretleyiniz. Dağıtılan cevap kağıdındaki bilgilerin size ait olup olmadığını kontrol edin. 

SINAV ANINDA YAPILMAMASI GEREKENLER 
Sınav sorumlusundan habersiz hiçbir iş yapmayın. Soruların cevabını boş bir kağıda yazma ve benzeri davranışlar kopya muamelesi görebilir. Art arda 3 veya 4 sorunun cevabı aynı şık olabilir. Sınavda yanınızda bulunması yasak olan cep telefonu, hesap makinesi, cetvel ve yanınıza almayın. Bilmediğiniz sorularda belki şu diyerek tahminde bulunmayın. Takıldığınız sorularla fazla zaman kaybetmeyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...